قرارداد مدیریت پیمان

مدیریت پیمان شیوه ای است که در آن کارگزار یا کارفرما، طی یک قرارداد مدیریت پیمان، یک شخص یا یک شرکت را جهت مدیریت و اجرای پروژه تعیین می کند. بنابراین تعیین روش های اجرای پروژه و تعیین چارت سازمانی و استخدام نیروها بر عهده پیمانکار است.
در این روش پیمانکار یا شخص، بابت مدیریت پروژه درصدی از هزینه های انجام شده را دریافت می دارد . این هزینه ها معمولا شامل هزینه تهیه موارد قرارداد و هزینه اجرا می باشد ولی قبل از هزینه های صورت گرفته باید توافق طرفین درنظر گرفته شود، این پیمان به سود طرفین می باشد چون کارفرما هیچ بالاسری ( اورهد یا سود) به پیمانکار پرداخت نمی کند فقط هزینه موارد لازم در قرارداد، مدیریت طرح، نیروی انسانی و ماشینی را پرداخت می نماید، بنابراین در هزینه پیمان صرفه جویی می شود. از طرفی دیگر پیمانکار هزینه ای بابت اجرا پرداخت نمی کند و تعهدات را بر عهده نمی گیرد و فقط به خاطر تخصص در مدیریت سودی به صورت درصدی از کل هزینه ها دریافت می دارد. سرعت و کیفیت ساخت پروژه در این روش نسبت به دیگر روش ها بالاتر است.

مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت، مشارکتی بر مبنای توافق طرفین می باشد و از آن دسته معامله هایی به شمار می رود که در نهایت برای هر دو طرف سود به همراه خواهد داشت و ارزش زیادی برای شان ایجاد می کند. همان طور که از نام مشارکت نیز پیداست، طرفین معامله هر کدام آورده ای دارند و به نسبت آورده شان با یکدیگر شریک می شوند. معمولا در امر مشارکت در ساخت، مالک که یک ملک کلنگی دارد، جهت تخریب و ساخت این ملک با یک سازنده که جهت ساخت آن سرمایه گذاری می کند، شریک می شود و این دو با یکدیگر پروژه را اجرا می کنند. در این نوع معامله ها باید مقدار آورده های هر یک از طرفین به صورت دقیق مشخص شود. سهم مالک و سازنده نیز بر همین اساس تعیین خواهد شد.

مدیریت پیمان

مدیریت پیمان که با نام MC یا Management Contracting نیز شناخته می شود، روشی است که در آن کارفرما یک شخص یا شرکت را جهت مدیریت اجرای پروژه مشخص می کند. در این روش، تعیین روند اجرا و چارت سازمانی بر عهده پیمانکار خواهد بود. طی روش مدیریت پیمان، پیمانکار بخشی از هزینه های انجام شده را بابت مدیریت اجرای پروژه دریافت می کند. این هزینه ها شامل هزینه تهیه موارد قرارداد و اجرا می باشد. این پیمان به سود هر دو طرف خواهد بود، زیرا کارفرما به غیر از هزینه های موارد قرارداد، مدیریت طرح، نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز، هیچ مبلغ دیگری به عنوان سود به پیمانکار پرداخت نمی کند. از طرف دیگر، پیمانکار هزینه ای بابت اجرا نمی پردازد و تعهدات را بر عهده نمی گیرد و صرفا بابت مدیریت اجرا مقداری از کل هزینه ها را دریافت می کند. این روش ساخت در مقایسه با دیگر روش ها از سرعت و کیفیت بالاتری نیز برخوردار است.

وظایف مدیر در قرارداد مدیریت پیمان

1- برآورد اولیه هزینه‌های اجرایی با توجه به نقشه‌ها و مشخصات فنی و اجرایی پروژه
2- انجام کلیه عملیات اجرای ساختمان، تعیین پیمانکاران ساخت و عقد قرارداد با آن‌ها
3- تهیه و خرید کلیه مصالح و یا اجاره لوازم، ابزار، ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز
4- انجام اقدامات مورد نیاز جهت اخذ انشعابات مربوط به عملیات اجرایی ساختمان
5- نظارت کامل و ایجاد هماهنگی‌ جهت تضمین کیفیت و زمان تحویل پروژه
6- تهیه صورت وضعیت از هزینه‌های انجام‌شده در طول پروژه و ارائه به صاحب کار

مزایای پروژه مدیریت پیمان

1. صاحب کار در تمامی موارد و هزینه‌های صورت گرفته، نظارت کامل دارد.
2. صاحب کار در هر مرحله از پروژه می‌تواند بنا به صلاحدید خود تغییراتی در مصالح و روش های کار ایجاد نماید.
3. نیازی به حضور صاحب کار در کارگاه نیست و ایشان می‌تواند تمامی گزارش‌ها را به صورت مکتوب دریافت و بررسی نماید.
4. هزینه‌های تمام‌ شده کار ( حتی با احتساب هزینه پیمان مدیریت) بسیار کمتر از هزینه قراردادهای پیمانکاری عادی می‌شود.
5. با توجه به اینکه مدیریت پیمان توسط گروه پادیرگستر انجام می‌شود، مهندسین و متخصصین باتجربه شرکت، در تمامی مراحل حضور خواهند داشت و صاحب کار از صحت اجرا و سرعت کار مطمئن خواهد بود.
6. اختلافات رایج در سایر قراردادها، مانند تغییر در قیمت‌ها و ضرایب قرارداد و غیره در قرارداد مدیریت پیمان وجود نخواهد داشت.
7. نوسانات بازار که امری محتمل است، در قرارداد مدیریت پیمانکاری باعث ضرر و زیان طرفین نخواهد شد.
8. مالکیت، اسناد و حق فروش ساختمان، تماماً در اختیار صاحب کار خواهد بود و ایشان با هیچ ریسکی در ارتباط با سرمایه خود روبرو نخواهد شد.
9. صاحب کار هیچ هزینه ای بابت نقل و انتقالات و قرارداد در دفترخانه و بنگاه‌های معاملات املاک پرداخت نمی کند. گاهی اوقات تنها همین هزینه‌ها، تقریباً با کلیه دستمزدی که مدیر پیمان در طول پروژه دریافت می کند برابری می کند.

عرف درصد مدیر پیمان

میزان عرف حق مدیریت پیمان در ساختمان حدود 10 تا 17 در صد و حق مدیریت پیمان در یک ساختمان ویلایی حدوداً 15 تا 22 درصد می‌باشد. همچنین مسائل دیگری نیز مثل نوع قرارداد که تأمین مصالح هم بر عهده مدیریت پیمان باشد یا بدون مصالح در نظر گرفته شود، نوع نقشه‌های پلان ساختمان، طراحی نما و سازه‌ای که ساده باشد یا بسیار پر پیچ‌وخم باشد، وظایفی که به پیمانکار محول می‌شود، مسیر رفت‌وآمد برای پیمانکاران و کارگران و دسترسی‌های لازم به شهر برای خرید مصالح و لوازم ساختمانی، ایاب و ذهاب کارگران، میزان امکانات برای پرسنل و کارگران، شرایط آب و هوایی (مثلاً کار در مناطق بسیار شرجی یا صعب‌العبور) و… در قیمت و هزینه‌های تمام شده برای قرارداد و در نهایت هزینه حق مدیریت پیمان در پروژه‌های مختلف تأثیر می‌گذارد. برای برآورد هزینه مدیریت پیمان، باید توجه داشته باشیم که به عنوان مثال یک ساختمان ویلایی به متراژ 300 متر زیر بنا در یک طبقه، شاید به اندازه یک آپارتمان دو یا سه طبقه به متراژ زیربنا 300 متر مشکلات و سختی داشته باشد.

 

برای مشاوره و راهنمایی در زمینه مدیریت پیمان و قرارداد مدیریت پیمان می توانید با کارشناسان ثقال سازه تماس بگیرید.

[vc_empty_space][vc_btn title=”تماس با ما” color=”orange” align=”center” css_animation=”slideInUp” link=”url:https%3A%2F%2Fsegalsazeh.com%2Fcontact-us%2F|||”]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

هفده − 10 =